A legnagyobb választék  és    iskolaszerekből.

 Kérdésed van? Hívj minket! +36204897128
 Látogass el budaörsi üzletünkbe! 
Budaörs, Budapesti út 61-63.
 Tudj meg többet az iskolatáskáról ITT>>

Blog

Ergonomikus gyerekbútorok - első osztályosoknak

Niki
Niki
2023.01.31 01:31
Ergonomikus gyerekbútorok - első osztályosoknak

Mostanában nagy divat az ergonómia. Ez legalább egy olyan irányzat, ami mindenkinek hasznos, hiszen ezáltal összes használati tárgyunk kezekbe, testhez állóbb, életünket könnyítő lehet.

A Mayer gyerekbútor ráadásul még jobbá is teheti életünket, mert az egészséges test, a helyes tartás megőrzésében segítenek. Már egy 6 éves gyerek – az addigi futkározás, szabad élet után – hirtelen váltással szinte egész napos üldögélésre kényszerül az iskola megkezdésével. Tudjuk: az iskola korosztályra és testméretre tekintet nélkül ülteti a gyerekeket az adott iskolapadba, vagy székbe, egy adott méretű asztal mellé. A gyerek görnyed, válla a fülénél, lába kalimpál, mert sokszor még le sem ér a földre. Mi ilyen körülmények között – mondhatnám: ezek ellenére – azt várjuk tőle, hogy figyeljen, szépen írjon, teljesítsen, miközben ő állandóan azon fárad, hogy valahogy megtartsa magát. Egy idő után a kompenzációra fordított ereje kimerül, és csodálkozunk, hogy a gyerekek nagy részénél civilizációs ártalomként kialakul a hanyag tartás.

Miért jók az ergonomikus gyerekbútorok?
Azért, mert minden eleve állítható. Tudjuk változtatni az ülésmagasságot, így biztosak lehetünk abban, hogy a gyerek meg tud támaszkodni a talpán. Tudjuk változtatni az ülésmélységet a háttámla előre-hátra mozdításával. A háttámla magassága is állítható, ami azért fontos, mert egy 6éves és egy 16éves gyerek derekát ha meg akarjuk támasztani, akkor azt más magasságban kell. Kedvencem a MYpony szék itt arra is figyeltek a tervezők, hogy ez az állítás nem egy függőleges tengelyen, hanem egy ferde irányún történik, így helyet adhat egy nagyobb gyerek megnövekedett testméretének, a szék, mert lehet gurulni is vele, de befékezhető, így stabil támaszt ad.

MyPony ergonomikus gyerekszék, gyerek forgószék

MYPONY SZÉK

Miért jók a Mayer vagy Flexa asztalok?
Az asztallap magassága is állítható, így biztosítva, hogy gyermekünk leengedett, laza vállal végezze tevékenységét mellette. Az asztallap dönthető is, ami lehetővé teszi, hogy az írás-olvasás-rajzolás a legoptimálisabb körülmények között történjen. Az asztallap mérete elégséges felületet biztosít a lepakoláshoz is. A sok kiegészítő elem még praktikusabbá, kényelmesebbé teszi a  gyerekbútorokat.
Az, hogy különböző, hívogató színekben, mintában megvásárolható, az már csak egy olyan plusz, amiért akkor leszünk igazán hálásak, amikor gyermekünk jókedvűen, biztatás nélkül ül neki a tanulásnak. Mi pedig elégedetten dőlhetünk hátra (ergonomikus) székünkben, hogy a  gyerekbútor megvásárlásával hosszú időre letudtuk a gyermekbútor vásárlás  nem egyszerű terhét.

Magyarországon a legnagyobb választékban ITT vásárolhatsz ergonomikus Mayer és Flexa bútorokat >>

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ergonómia biztonság iskolakezdés