A legnagyobb választék  és    iskolaszerekből.

Nyári szabadságolások miatt a szállítási idő olykor 2-5 munkanap is lehet!
Köszönjük türelmét!

 Kérdésed van? Hívj minket! +36204897128
 Látogass el budaörsi üzletünkbe! 
Budaörs, Budapesti út 61-63.
 Tudj meg többet az iskolatáskáról ITT>>

Blog

A háttámla: A jó iskolatáska funkciói - lépésről lépésre 2.rész

2023.01.31 01:30
A háttámla: A jó iskolatáska funkciói - lépésről lépésre 2.rész

Sok feladatot kell ellátni egy iskolatáskának ahhoz, hogy gyermekünknek ne legyen gerinc problémái, szívesen hordja a táskát két vállon és könnyen megtalálja benne az " elveszettnek" hitt iskolaszereket. Melyek ezek a feladatok, és vajon az ergobag iskolatáska, hátizsák rendelkezik-e ezekkel a jellemzőkkel?

Iskolatáska és a gerincferdület kialakulása 

A háttámla kialakítása kiemelten fontos az iskolatáskák esetében. Ha nem "fekszik" a háttámla a gyermek gerincére, vagy nem elég puha az anyaga, a gyermek egyszerűen nem fogja rendeltetésszerűen hordani az iskolatáskát ( azaz csak az egyik oldalára veszi fel azt). Ez pedig a gyermek gerincproblémáihoz vezethetnek.

Ennek elkerülése érdekében a legjobb választás egy ergonomikus háttámlával rendelkező iskolatáska, mely lehetőleg hosszanti irányban fut végig a gyermek gerincvonalán. Fontos, hogy lehetőleg légáteresztő legyen a háttámla anyaga, hiszen nagy melegben fontos, hogy a kellő levegőzés megoldott legyen, ne izzadjon a gyerek háta.

Iskolatáska csere vagy táska háttámla állítgatás? 

Az ergobag alsós iskolatáska nem csak ergonomikus háttámla kialakítással rendelkezik, hanem az állítható hátrész miatt "együtt nő" a gyermekkel. A 6-10 éves korosztály sajátossága, hogy a gyerekek rövid idő alatt sokat nőnek, így egy nem állítható háttámlás iskolatáskát túl gyorsan kinőnek. A tudatos szülők tehát nem csupán a táska állapotára figyelnek, hanem tudják, hogy a nagy súlyok kinőtt táskában cipelése konkrétan egészségtelen.

Az ergobag táskával ugyanakkor elkerülhetjük a folyamatos táska cserét, hiszen a táska háttámlája gyermek 110 és 150 cm testmagassága között folyamatosan és nagy pontossággal állítható.

Tartalomhoz tartozó címkék: iskolakezdés tanulási tippek