A legnagyobb választék  és    iskolaszerekből.

 Kérdésed van? Hívj minket! +36204897128
 Látogass el budaörsi üzletünkbe! 
Budaörs, Budapesti út 61-63.
 Tudj meg többet az iskolatáskáról ITT>>

Blog

Biciklis táskák, jó gyerektáska bringázáshoz

Niki
Niki
2023.01.31 01:29
Biciklis táskák, jó gyerektáska bringázáshoz

Hogyan készüljünk fel, mit vigyünk magunkkal egy bicikli túrára? Szeretjük az aktív pihenést, főleg gyerekkel szuper elfoglaltság! De mire kell figyelni akkor, ha családi kerékpártúrára megyünk?

Kétoldali bicikli táska 

Figyeljünk a megfelelő csomag elosztásra! A bepakolt csomag mennyisége elsősorban a túrázással eltöltött idő hosszúságától függ. Gondosan , a gyermek teherbírását , edzettségét figyelembe véve tervezzük meg a túraútvonalat. Ha nagyobb gyerkőccel vagyunk, esetleg gyakorlottabb a család a kerékpártúrázásban, bátran neki vághatunk hosszabb távoknak.
Praktikus táska a kétoldali bicikli táska, ahova a nehezebb dolgokat pakoljuk be. Ügyeljünk a két oldal közötti egyensúlyra, így nem kell azzal számolni, hogy egyik irányba elbillen a “kétkerekű”.  Emellett a csomag mellett a nagyobb kiterjedésű, de könnyebb csomagok kerülhetnek egy hátizsákba.

Egyszerre iskolatáska és bringás-kirándulós táska?

Hallottatok arról, hogy a magyar piacon is létezik az Ergobag táska, melyet egyszerre lehet iskolatáskaként, túrázásra, esetleg bicikli túrára használni ? Speciális kialakítása révén rendelkezik a túrazsákokra jellemző tulajdonságokkal (széles derékcsat és mellkas csat ), így ha megálltok a biciklitúrán és szeretnétek egyet kirándulni, akkor is magatokkal vihetitek. Ergonomikus kialakítása pedig védi a gyerkőc gerincét !  Ajánlott táskák>>

Esővédő a táskára 

Nincs garancia arra, hogy az idő végig kellemes marad. Réteges ruházatot tegyünk be, és gondoljunk arra, hogy eső esetén zokniból többet használunk. Az esőkabát nagy szolgálatot tesz. Az Ergobag táska pedig rendelkezik külön esővédő kiegészítővel, amely  megvédi a bepakolt dolgainkat a nedvességtől.

A helyes irány megtalálása, avagy egy jó navigációs rendszer

Habár a legtöbb bicikli út kitáblázott, mégis szükségünk lehet navigációs eszközökre. Okostelefon alkalmazások megmutatják, hol érdemes a bicikli úton megállni, étkezni, esetleg strandolni. Vagy azt, merre is vagyunk éppen.. Ilyen alkalmazás pl: https://www.bikemap.net/

Elsősegély a biciklitúrán

Az állandó gyógyszerek mellé tegyél be: steril gézlap, sebfertőtlenítő, csipesz ( kullancs kivételéhez ), csípés elleni krém, fejfájás elleni gyógyszer, lázcsillapító. A megfelelő felszerelés A jó műszaki állapot mellett ( világítás, gumi állapota stb ) a következő eszközök megléte már jól-felszerelté teszi a „kétkerekűt”: bicikli – lakat, pót belsőkerék gumi, bicikli pumpa és javító készlet, lánc -lánctartozékok, kisebb szerszámok ( csavarhúzó stb ).

Ami kötelező: bukósisak

Bukósisakot széles választékban találunk a boltok polcain. Talán érdemes megemlíteni, hogy létezik összehajtható sisak is, mely különösen jól jöhet, ha kisebb hellyel kell gazdálkodni http://www.3mgdesignstore.com/overade-termekek/plixi-sisak-86

Könyök és térdvédők mellett jól jöhet egy nap- vagy egyéb védőszemüveg ( bogarak ellen is véd ). Az okostelefon könnyen le tud merülni, így gondoskodjunk a mobil-utántöltőről ( más néven powerbankról ). És végül egy jó tanács: ha gyerekkel vagyunk, főleg kisebbel, NE egy túlélő vagy teljesítmény túra legyen! Vegyük figyelembe a gyerek igényeit, kéréseit, hiszen jó lenne, ha jövőre is lenne kedve kirándulni menni.

forrás :  lurkovilag.hu óvodai portál

Tartalomhoz tartozó címkék: biztonság sportolás