A legnagyobb választék  és    iskolaszerekből.

 Kérdésed van? Hívj minket! +36204897128
 Látogass el budaörsi üzletünkbe! 
Budaörs, Budapesti út 61-63.
 Tudj meg többet az iskolatáskáról ITT>>

Blog

Csatok: A jó iskolatáska funkciói - lépésről lépésre 1.rész

Niki
Niki
2023.01.31 01:28
Csatok: A jó iskolatáska funkciói - lépésről lépésre 1.rész

Sok feladatot kell ellátni egy iskolatáskának ahhoz, hogy gyermekünknek ne legyen gerinc problémái, szívesen hordja a hátán a táskát és könnyen megtalálja benne az " elveszettnek" hitt iskolaszereket. Melyek ezek a feladatok, és vajon az ergobag iskolatáska, hátizsák rendelkezik-e ezekkel a jellemzőkkel?

Sok szülővel beszéltem, aki nem igazán tartotta fontosnak, esetleg nem értette a szerepét annak, hogy a táskának legyen mellkas-csatja, esetleg derék-csatja. Több feladatot is ellátnak ezek a csattok: 

  • Mellkas csatt 


    A gyermek válla sokszor nem eléggé széles ahhoz, hogy a táska vállpántja "elférjen" rajta. Így könnyen lecsúszik a válláról. A mellkas-csatot ennek megakadályozására találták ki. Így könnyen rögzíti a megfelelő helyen a vállpántokat! Ennek egyik pozitív következménye, hogy a táska súlyelosztása megfelelő lesz!
    Az ergobag iskolatáskák és hátizsákok gyártója kiemelt figyelmet fordított a megfelelő súlyelosztásra, így a táska természetesen rendelkezik állítható mellkas-csattal, melyet a gyermek könnyen be tud állítani az éppen megfelelő ruházat vastagságának megfelelően!
  • Derék-csat

    Habár nagyon kevés iskolatáska rendelkezik ezzel a funkcióval ( túrahátizsákok esetében gyakran találkozunk velük), nagyon fontos szerepe van a derék- csatnak. Ennek használatával a súly egyik része "lekerül" a gerinc vonaláról, és áthelyeződik a csípőre. Így a gyermeket nem "húzza" hátra az iskolatáska vagy nem "görnyed be" a táska súlya alatt, hanem egyenes gerinccel tud iskolába menni.
    Az ergobag iskolatáskánál széles derékpánt és derék-csatt gondoskodik a megfelelő súly eloszlásról, hiszen a táska alapkoncepciója a túrahátizsákok súlymegosztásának figyelembe vétele.

NÉZD MEG AZ ERGOBAG ISKOLATÁSKA SZETTEKET>>>

Tartalomhoz tartozó címkék: iskolakezdés tanulási tippek