A legnagyobb választék  és    iskolaszerekből.

 Kérdésed van? Hívj minket! +36204897128
 Látogass el budaörsi üzletünkbe! 
Budaörs, Budapesti út 61-63.
 Tudj meg többet az iskolatáskáról ITT>>

Blog

10 tipp az első iskolatáska vásárláshoz

Niki
Niki
2023.01.31 01:27
10 tipp az első iskolatáska vásárláshoz

Sokan úgy gondolják, hogy az iskolatáska választás egy egyszerű probléma, amihez csak be kell menni a legközelebbi írószerboltba és ki kell választani a gyermekünknek legjobban tetsző táskát. 

 Ez a cikk mégis pontokba szedi azokat a szempontokat, amire érdemes odafigyelni egy táskaválasztásnál, így talán könnyebben hozzuk meg a döntést a rengeteg termékválaszték esetén, és nemcsak a külcsín lesz a döntőérv egy-egy iskolatáska választás esetén.

 

1. Az iskolatáska súlya

 Az egyik legfontosabb szempont egy iskolatáska választás esetén. A legtöbb gyermek 18-20 kg testsúllyal rendelkezik iskolakezdés időpontjában. Az ideális választás, ha az adott iskolatáska 1000-1100 g maximum.
Az ergobag alsós iskolatáska megfelel ennek a követelménynek, mivel a táska 1100 g és a derék csatt és mellkas csattok miatt ideálisabban osztja el a súlyt egy leendő elsős gerincén (lásd következő pontok)

2. Derék csattok

A derékcsattok fontosak , hiszen megosztja a súlyt a gyermek gerince és derékrésze között.
Az ergobag iskolatáska esetén a derékcsat rész kb. 10 cm széles, puha kitöméssel. Ráadásul könnyen igazítható a szorossága, attól fűggően, hogy egy téli kabátot vagy egy vékony pólót visel-e a gyermekünk.

 

3. Hátrész

A hátrésznek stabilnak kell lenni és nem szabad, hogy a könyvek nyomják a gyermek hátát, derekát. Emiatt fontos, hogy a hátrész kipárnázott legyen.


Az ergobag iskolatáskák kiemelten megfelelnek az ergonómikus hátrész követelménynek, hiszen nemcsak légáteresztő, kipárnázott résszel rendelkezik, hanem a gyermek gerincének növekedését is követi, hiszen a háttámla állítható a gyermek 110-150 cm testmagassága között.

 

 

 

 

4. Táska belső részének felosztása

 Az ideális súlyelosztás a táska belsejében akkor van, amikor a súlyt (könyveket elsősorban) a hátrészhez minél közelebb helyezzük el. Fontos, hogy az iskolatáska belsejében több rész legyen, így a nehezebb súlyú könyveket a háttámlához közelebbi hátsó részre, míg a füzeteket a középső részre, és legvégül a könnyebb felszerelést a táska első részében tudjuk elhelyezni.
Az ergobag iskolatáskák űrtartalma 20 liter, ráadásul a táska belsejében három rész van kialakítva, melyből az egyik részt tépőzár segítségével ki vehetjük.

5. A táska teteje és alsó része 

Az iskolatáskát rengetegszer ki és be csukja csemeténk egy nap. A nyitásnak és zárásnak könnyűnek kell lennie. Ugyanakkor fontos, hogy stabil alsó résszel rendelkezzen a táska, így stabilan „megáll” , akár könyvek nélkül is, a padlón.
Az ergobag iskolatáska mágneszáras, így a könnyű kinyitás után automatán bezáródik a táska. A stabil alsó rész miatt a táska még üresen sem dől el, ha padlóra helyezzük.

6. Víztaszítás

 Talán részletkérdésnek tűnik, de ősszel egy esős napon, vagy télen nagy havazásban jó szolgálatot tehet, ha az iskolatáska víztaszító anyagból készül.
Az ergobag iskolatáska víztaszító anyagból készült.

7. Biztonsági fényvisszaverő csíkok

 Az alsós gyermek átlag 110-150 cm közötti testmagassággal rendelkezik, így sötétben, szürkületben egy autóból nehezen észrevehető. A fényvisszaverő csíkok segítenek abban, hogy a gyermek észrevehetőbb legyen és biztonságban hazaérjen.
Az ergobag iskolatáskák kiemelten megfelelnek a láthatóság követelményének, hiszen több fényvisszaverő csík gondoskodik arról, hogy gyermekünk észrevehetővé váljon..

8. Anyag

Az ergobag iskolatáskák 100% -osan újrahasznosított PET palackból készült, így maximálisan hangsúlyt fektet környezetünk védelmére. 

9. Design 

Talán gyermekünknek a legfontosabb szempont, hogy tetszetős, mutatós legyen. Ne feledkezzünk el, hogy az aktuális trendek hamar kimennek a divatból és gyermekünk is hamar meg tudja unni a mintákat, figurákat a táskán. Ha nem csak 1 évre szeretnénk venni táskát, próbáljunk kisebb mintákat tartalmazó iskolatáskát választani.
Az ergobag iskolatáska egyedisége abban is rejlik, hogy tépőzárral cserélhető design matricákat tartalmaz, így könnyen lecserélhetjük a matricákat, ezáltal „megújíthatjuk” az iskolatáska kinézetét.

10. Garancia 

Az iskolatáskák nagy igénybevételnek vannak kitéve, így nem utolsó szempont a gyártói garanciavállalás. Magyarországon a legtöbb gyártó az iskolatáskákra 2 év garanciát vállal. Az ergobag iskolatáskákra a gyártó a 2 év fix garancia mellett további 1 év garanciát vállal!

Forrás: mutterundsoehnchen.com

Tartalomhoz tartozó címkék: iskolakezdés praktikusság tanulási tippek