A legnagyobb választék  és    iskolaszerekből.

 Kérdésed van? Hívj minket! +36204897128
 Látogass el budaörsi üzletünkbe! 
Budaörs, Budapesti út 61-63.
 Tudj meg többet az iskolatáskáról ITT>>

Blog

Milyen a jó iskolatáska? Első iskolatáska vásárlás 2.

Niki
Niki
2023.01.31 00:58
Milyen a jó iskolatáska? Első iskolatáska vásárlás 2.

Egy gyermek életében az első iskolatáska vásárlása olyan élményekkel teli esemény, amely meghatározza az iskolára hangolódását.

 

Ahogy az előző cikkben már leírtam, azt hittem lányom iskolatáskája kiválasztásakor már nem követhetek el hibákat. Okulva a előző két eset hibáiból, gondoltam, menni fog ez már , mint a karikacsapás. Persze nem teljesen így lett ….de kezdem az elején!

Lányomat, talán mivel bátyjai vannak, kiskorában sem érdekelték a Barbie babák vagy tündérek, ezért azt az egyet tudtam biztosan, hogy nem tipikus lányos, rózsaszínes táskát kell keresnünk. Sejtésem bevált, bár ezzel a kritériummal eléggé lecsökkentettük a választási lehetőségeinket.

Mivel szereti az állatokat, ezért különösen megtetszett az egyik táska, melyen egy aranyos , lovas lány volt. Ránézésre is kiderült, hogy ergonómiai háttámlája volt, rengeteg rekesze és mivel gyalogosan közlekedtünk az iskolába, külön örültem a számtalan fényvisszaverő csíknak, mely a táska elején volt található. Ha még ezek az előnyök nem lettek volna elégségesek, lányom teljesen „beleszeretett” a táskába, így nem volt kérdéses a választásunk. 

Ráadásul, mivel nyár elején vettük a táskát, úgy gondoltam, hogy kimondottan szerencsések vagyunk, hiszen kimaradunk a nyár végi, tolongva-vásárolunk-gyermekünknek-táskát cseppet sem kellemes érzéséből. 

Persze lányom – mennyivel egyszerűbb, mint egy fiúnál – egész nyáron „iskolásat” játszott, levéve a vállamról az iskolára-hangolódás terhét.

Az első nap pontosan szeptember elsejére esett. Hihetetlen, nagy esőben indultunk az iskola felé, és bár a gyerekemet gumicsizma-esőkabát védte az ősz eleji, viszontagságos időjárástól, az iskolatáskát – ki gondolta volna, hogy kellene – semmi „védelemmel” nem láttam el. Mire beértünk az iskolába, a táskában lévő néhány füzet enyhén nyirkos lett, ráadásul amint letette a táskát a padra, rögtön egy kis tócsa jelezte, hogy nem várt bajokkal kell szembenézni. Mondanom se kell, hogy a táska ahelyett, hogy vízlepergető anyaggal lett volna bevonva, inkább magába szívta a vizet.

Szerencsére az elkövetkező napok időjárása már kedvezőbben alakult, így az első nap viszontagságait hamar elfelejtettük. (folytatás hamarosan )