A legnagyobb választék  és    iskolaszerekből.

 Kérdésed van? Hívj minket! +36204897128
 Látogass el budaörsi üzletünkbe! 
Budaörs, Budapesti út 61-63.
 Tudj meg többet az iskolatáskáról ITT>>

Blog

10 tipp, környezetünk megóvása érdekében, letölthető órarenddel

Niki
Niki
2023.01.31 00:51
10 tipp, környezetünk megóvása érdekében, letölthető órarenddel

Hogyan tehetünk az iskolakezdés kapcsán a környezetünk védelméért ? Például a következő linken található órarendet fekete-fehér színben nyomtatjuk ki ( letöltési LINK itt >>), mely a hagyományos tantárgyi rész mellett 10 hasznos tippet és tényt is megjelöl, melyeket betartva hozzájárultunk környezetünk védelméhez!

Íme a 10 tipp:

1. Ivókulacs
Műanyag kulacs helyett használjunk üveg vagy alumínium kulacsot! Ma már rengeteg színben, designban és méretben is megtalálható a kereskedelemben.
Inox kulacsok elérhetőek ITT>>

2. Tízórai - uzsonna
A szendvicset ne alufóliába vagy szalvétába csomagoljuk! Varrjunk vagy vegyünk egy textil szalvétát, mely nem csak tárolásra, hanem a kéz törlésénél is jó szolgálatot tesz.

3. Autó helyett bicikli
Amilyen gyakran csak lehet használjunk - autó helyett - biciklit vagy egyéb tömegközlekedést! Sokszor gyorsabban is jutunk el a célhoz.
Ráadásul az ergobag vagy Satch iskolatáskával - a derékcsatja és mellkas csatja miatt - könnyen biziklizhetsz vagy rollerezhetsz, akkor sem esik le.

4. Szemét szortírozás
​A szemetet szelektíven gyűjtsük ! Figyeljünk arra, hogy minél hamarabb látja gyermekünk a szemét "szortírozását", annál hamarabb válik részévé a mindennapos cselekedeteinek !

5. Csináld magad!
Ajándékcsomagoló használt papírból, saját magad ültetett fűszer, zöldség, régi ruhából új ruhát ! Az újrahasznosítás nem csak jó mulatság, hanem pénzt is takarítasz meg és véded a környezeted!

​6.Újrahasznosított műanyag
Tudtad, hogy a tengeren több úszó , műanyag szemét van ? Ha ezeket a műanyag szemetet a megfelelő szelektív helyre viszed, újrahasznosítják és ruha, pénztárca és egyéb használati termék készül belőle.
Az ergobag és Satch táskák is 100% -an újrahasznosított műanyag palackból készülnek!
Ráadásul az ergobag ECOHERO táskacsalád megújuló anyagból ( algakivonat, ricinusolaj) felhasználásával készült, Bluedesign minősítéssel, így lehető legkisebb az ökolábnyoma.
Ergobag ecohero táskák itt>>

​7. Zöldségek, gyümölcsök melyet saját magad termelsz
Próbálj idénygyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani. Így legtöbbször a saját otthonodhoz közeli termelői terményeket fogyasztod, melyben kevesebb vegyszer és tartósítószer van.

8. Kék angyal
​Próbálj olyan füzeteket venni, melyen "kék angyal" embléma vagy újrahasznosított embléma van. Ezek a termékek 100%-ig újrahasznosított papírból készültek!

9, Cserélj ahelyett, hogy vegyél
Nem mindig van szükséged új dolgokra. Játékokat, ruhát, sportszereket könnyedén tudsz cserélni internet felületen vagy használt-cikk piacon.

10. Kapcsold ki!
​Ha nem használod a lámpát, számítógépet, egyéb elektronikus felszerlést, vedd le az áramról vagy kapcsold ki!

Tartalomhoz tartozó címkék: ergonómia praktikusság