A legnagyobb választék  és    iskolaszerekből.

 Kérdésed van? Hívj minket! +36204897128
 Látogass el budaörsi üzletünkbe! 
Budaörs, Budapesti út 61-63.
 Tudj meg többet az iskolatáskáról ITT>>

Blog

Milyen tízórait csomagoljunk alsós gyermekünknek?

Niki
Niki
2023.01.31 00:41
Milyen tízórait csomagoljunk alsós gyermekünknek?

Egy alsó tagozatos kisgyermek esetén a szülőnek nemcsak a könyv, füzet, tolltartó rendszeres átnézése, rendben tartása fontos. Napi szinten gondoskodni kell arról, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű szendvics, gyümölcs, zöldség kerüljön az uzsonnás dobozba.

De milyen a megfelelő tízórai és hogyan állítsuk össze?
Íme néhány szempont, amit a megfelelő összeállításnál figyelembe kell venni:
 
  • Kerüljük az édességet és a nassolnivalót! Gyermekünk folyamatos fejlődésben van, így elsősorban tápanyagban gazdag tízórai összeállítására törekedjünk.
    ​Ötlet ! Használjunk rozskenyeret ( akár szeletelt, szendvics kenyeret is ) és sütemény kiszúróval szaggassunk kis szíveket. Hasonlóan a kenyérhez a felvágottból és a sajtszeletből is ki tudunk formákat, pl szívet, szaggatni.
  • Kerüljük az egysíkú étkezést, legyen változatos a tízórai  Ma már a legtöbb uzsonnásdoboz árusító helyen lehet több rekeszes, felosztott változatot kapni. Érdemes ilyet venni, hiszen egyszerűbben pakoljuk be a külön rekeszekbe a zöldséget, gyümölcsöt, egyéb kiegészítőt.
    ​Ötlet! Ha csak "egyterű" dobozunk van, könnyen elválaszthatjuk a hozzávalókat egy-egy szilikonos muffinsütő formával. A mélyedésbe pont elfér egy-két szem eper, szőlő, dió vagy aszalt gyümölcs.
     
  • Kerüljük a nagy darabokat, vágjuk apróbb darabkákra a zöldséget, esetleg gyümölcsöt! Érdemes inkább felkockázni, apróbb darabokra vágni a gyümölcsöket, zöldséget. Még nem fejtettem meg az okát, de biztosan állíthatom, ha kisebb részekre vágjuk fel , akkor hamarabb elfogy , mintha nagyobb darabokban hagyjuk.
     
  • Ne felejtsük el az innivalót se! Az ivókulacs mellett, mintegy uzsonna kiegészítés képen , csomagolhatunk kisebb méretű/ dobozos-szívószálas gyümölcslevet, esetleg joghurtitalt is. Törekedjünk rá, hogy ennek gyümölcstartalma minél magasabb legyen !

És végül bátran legyünk kreatívak egy-egy tízórai összekészítésnél. Nyugodtan próbáljunk ki új, érdekes ízvilágú hozzávalókat is, ha nem is mindegyik "újításunk", de bizonyára több újdonság elnyeri lurkónk tetszését!

Tartalomhoz tartozó címkék: praktikusság iskolakezdés