A legnagyobb választék  és    iskolaszerekből.

 Kérdésed van? Hívj minket! +36204897128
 Látogass el budaörsi üzletünkbe! 
Budaörs, Budapesti út 61-63.
 Tudj meg többet az iskolatáskáról ITT>>

Blog

Hogyan kezdje gyermeked könnyedén az iskolát?

2023.01.31 00:36
Hogyan kezdje gyermeked könnyedén az iskolát?

Augusztus elején egyre többször kezdünk el beszélgetni gyermekünkkel az iskolakezdésről, az első napokról . Íme néhány tipp, hogy kellően pozitívan tekintsünk a “nagy nap" elé, és, hogy könnyebben vegyük az elénk gördülő akadályokat !

 Mesélj a gyermekednek a saját élményeidről! Talán kicsit régen volt, de bizonyára Neked is sok , szép emléked maradt az első iskolás napokról. Mesélj gyermekednek , milyen izgalmas volt átlépni először az iskola kapuját . Esetleg képet is mutathatsz az iskoládról vagy még jobb, ha személyesen meg tudod mutatni gyermekednek, hol tanultál meg írni, olvasni.
Ezzel segítesz neki  leküzdeni a kezdeti szorongást!

  • Nézd a helyzetet reálisan! Még Einstein is elkezdte valahol – minden gyermek megtanul írni, olvasni, számolni a saját tempójában, nem  az első nap. Ne várj túl sokat az első naptól , így elháríthatod a csalódások egy részét!
  •  Ne pánikolj! Talán már nem emlékszel a saját gyerekkorodra pontosan, de a gyerekeknek szükségük van szabadságra ahhoz, hogy egyedül megtapasztalják az iskolát.  Félelmeidet ne rakd rá a gyermekedre!
  •  Légy jó hallgató!  A gyermeknek megvan a saját véleménye az iskola első napjáról. Fontos, hogy meghallgasd ezekről a gondolatokról őt, beszélgessél ezekről, és , ha van félelme is ezzel kapcsolatban , próbáljátok megkeresni ezek okait.
  • Előzetes látogatás : Ma már a legtöbb iskolába szerveznek “ Nyílt napokat “, ahol nemcsak szülő tud érdeklődni az adott intézményről, hanem a gyermek is éri benyomás az iskola hangulatáról. Ezeken a napokon bekukkanthatunk az osztályterembe, tornaterembe, így az első napokon már ismerősek lesznek ezek a helyszínek.
  • Iskolába jutás útja : Ha nem a közelben vagy ismert útvonalon fekszik az általános iskola, többször menjetek el arra a nyáron, követve azt az útvonalat, amelyen majd  kell menni szeptembertől. Ilyenkor lehet felhívni a gyermek figyelmét a fontosabb , veszélyesebb kereszteződésekre.
  • A megfelelő felszerelés: Nem is szükséges mondani, hogy tolltartóra és iskolatáskára már az első napokban is szüksége lehet. Ne felejtsétek el a váltócipőről, feltöltött kulacsról, és tízórairól se!
  • Iskolai füzetek: A legtöbb iskolában listát adnak azokról az eszközökről, amit be kell szerezni első osztályra. Ne idegeskedjünk, ha nincs időnk beszerezni az első napra! Nyugodtan beszerezhetjük az első két hétben ezeket, hiszen az első napokban csak ismerkedni fognak gyermekeink az adott intézménnyel, társaikkal, tanítójukkal.

ÉS végül egy utolsó tanács. Ne “riogassuk” a gyermeket, hogy mennyivel nehezebb lesz ez az időszak! Ha kellően előkészítjük az első napokat, vidám, gondtalan gyermek fogja átlépni az iskola kapuját!

Tartalomhoz tartozó címkék: biztonság iskolakezdés tanulási tippek