A legnagyobb választék  és    iskolaszerekből.

 Kérdésed van? Hívj minket! +36204897128
 Látogass el budaörsi üzletünkbe! 
Budaörs, Budapesti út 61-63.
 Tudj meg többet az iskolatáskáról ITT>>

Blog

Jelek, hogy nem jó a gyermek iskolatáskája

Zsófi
2023.03.08 09:44
Jelek, hogy nem jó a gyermek iskolatáskája

Ugye neked sem mindegy, hogyan terheli az iskolatáska gyermeked gerincoszlopát? Sajnos, ha nem megfelelő módon van megtervezve, tényleges mozgásszervi panaszokat is okozhat. Összegyűjtöttünk pár dolog, ami arra utal, hogy gyermeked nem megfelelő táskát hord.

  1. Ha gyermeked folyamatos hát-és vállfájdalomra panaszkodik.
  2. Ha a táska súlya miatt a gyermek előre dől. Egy megpakolt iskolatáska súlya optimális esetben sem haladhatja meg a gyermek súlyának 10%-át.
  3. Ha a táska túl nagy a gyermek testméretéhez képest, egyenetlen terhelést okozhat a gerincre és a vállakra. Az iskolatáska mérete akkor megfelelő, ha a váll vonalától a medencecsontig ér.
  4. Ha a gyermek csak az egyik vállára akasztja a táskát. Bár tini korban ezt már nem egyszerű feladat elfogadtatni, de rendkívül fontos, hogy ne válltáskában tartsák a felszerelésüket a diákok. Sőt, érdemes figyelmeztetni őket, hogy a hátizsákot is mindig két vállon hordják. Fontos szempont, hogy a táska háti része jól illeszkedjen és igazodjon a gerinc vonalához!
  5. Ha a vállpántok nem elég szélesek, varrásai gyengék. A jó illeszkedés és súlyelosztás miatt fontos, hogy jól párnázottak és állíthatóak legyenek.

Plusz egy jó tanács:

Vásárlás előtt érdemes megnézni, hogy az iskolatáska magától is megáll-e a talpán. Ügyelj rá, hogy ergonómiailag jól megtervezett legyen!

Az ergobag iskolatáskákat, mely kitűnő választás itt találod.