A legnagyobb választék  és    iskolaszerekből.

 Kérdésed van? Hívj minket! +36204897128
 Látogass el budaörsi üzletünkbe! 
Budaörs, Budapesti út 61-63.
 Tudj meg többet az iskolatáskáról ITT>>

Blog

Az ergobag prime iskolatáska állítható háttámlája

2023.02.21 08:20
Az ergobag prime iskolatáska állítható háttámlája

Amikor a gyermeked iskolás lesz, egy nagy kaland veszi kezdetét! Ez az ergobag útmutató megismertet az ergobag márka termékeinek világával. Az ergobag Your-Size-Systemnek köszönhetően akár 4 évig is hordhatja gyermeked a táskát.

Az ergobag iskolatáska kialakítása, hasonlóan egy túrahátizsákhoz, az optimális tehermegosztás elvein alapszik. A tökéletesen illeszkedő teherhordás-rendszernek köszönhetően az ergobag iskolatáska kiválóan illeszkedik a gyermek hátához és leveszi a felesleges terhet a gerincrészről.
Nem csak az állítható háttámla, de a mellkas csat, széles derék csat is hozzájárul a még kellemesebb viselethez.
Lépésről-lépésre megmutatjuk, hogyan lehet beállítani az iskolatáska háttámláját illetve csatjait:
1. A képen látható módon, három helyen húzzuk ki az iskolatáska hátrészét, így hozzáférhetünk a baállításhoz szükséges részhez.

2. Derékszögben hajtsuk le az ergobag iskolatáska háttámláját. Mérjük meg gyermekünk testmagasságát!


3. A testmagasságnak megfelelően állítsuk be a "csúszkát" 100 és 150 cm között.


4. Helyezzük vissza a hátrészt a kiindulópontnak megfelelően. Gyermkeünk vegye fel a hátára az iskolatáskát, és a derék csat becsatolása után húzza hátrafele a derék csatnál található pántokat.

5. Fogja meg gyermekünk a vállpántokat és húzza lefelé a képen látható módon. Így a táska és a háta közötti rés ideális méretűre csökken!

6. A mellkas csatoknak kiemelt szerepe van. Ha összekapcsoljuk, ezáltal megakadályozzuk, hogy lecsússzon a vállról a vállpántok.

7. A vállpántokat igazítsuk megfelelően az ábra szerint.

Amennyiben megfelelően igazítottuk be az ergobag iskolatáskát, a gyermeknek olyan érzete lesz, mintha "alig lenne valami a hátán", azaz a súly megfelelően eloszlik, a gerincről a terhelés áthelyeződik a csípő részére.
Miért fontos az ergonómia a hátrésznek?
A gyermek csontozata serdülőkorban nagymértékben fejlődik. Gyermekünk alsós korban átlagban 20-30 cm között nőnek. Sokszor az izomzat nem tudja követni a növekedést, így a csontozatra még több teher hátul. Az ergobag ergonomikus elsős iskolatáska leveszi a terhet a gerincoszlopról, és áthelyezi a terhet a stabilabb csípő részre. Mindez csak akkor valósul meg, ha a mellkas csat és derék csat összekapcsolt funkcióban van.
A Satch iskolatáska, mely a felsős korosztálynak ajánlott hasonló funkciókkal bír. A háttámla 140 és 180 cm közötti testmagasságra állítható, hasonló instrukciókkal. A derékcsat levehető a táskáról, bár ekkor a teher levétel nem teljesül.

Elsős ergobag cubo merevfalú ergobag iskolatáskák ITT>>

Elsős ergobag prime iskolatáskák ITT>>