Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Milyen a jó iskolatáska ? Miért az ergobag iskolatáska a legjobb választás ?

Milyen a jó iskolatáska ?  Miért az ergobag iskolatáska a legjobb választás ?

Milyen a jó iskolatáska elsősöknek ? Leendő elsős gyermekeink életében az első iskolatáska vásárlása igazán nagy élmény! De milyen táskát  válasszunk, hogy az tartósan szolgálja gyermekünk biztonságát és egészségét? Tíz pontban összegyűjtöttük a fő szempontokat, amikre figyelnünk kell a választásnál!

1. Válasszuk a hagyományos, két vállon viselhető modellt!

Gyermekeink egészsége szempontjából fontos, hogy a hagyományos, két vállon viselhető iskolatáskát válasszunk, amelyekből már szerencsére rengeteg divatos kivitel található! Ez a táskakialakítás segíti, hogy a teher egyenlő módon oszoljon meg a két váll között, így nem okoz ferde tartást, gerincferdülést.

2. A hátrész kialakítása kövesse a gerinc vonalát!

Táskavásárláskor az iskolás gyerek mindenképpen próbálja fel a táskát! Figyeljünk arra, hogy a hátrész kövesse a gerincoszlop vonalát. Ez azért fontos, hogy a megpakolt táska viselete se okozzon görnyedt testtartást. Az ergobag iskolatáskák nemcsak ergonomikus kialakítása miatt kiválló választás, de állítható háttámlája miatt maximálisan tudja követni gyermekünk gerincvonalát, akár egyik évről a másikra. Így szinte együtt nő gyermekünkkel.

3. Legyen a vállpánt széles, párnázott és állítható!

Olyan táskát válasszunk, amelyiknek széles a vállpántja, ez ugyanis nagyobb felületen osztja el a terhet.
Fontos, hogy a gyermek méretéhez és ruházatához könnyen igazítható is legyen a pánt. Ez nem csak a kényelmes viselet miatt fontos, hanem a gerincet is védi! Mindig úgy állítsuk be a táskát, hogy annak alja a derékvonal felett kb. egy arasznyira legyen.

4. Ne legyen nehéz!

A jó iskolatáskák jó tartásúak és könnyűek. A tanszerek és tankönyvek jelentős tömeget jelentenek, fontos, hogy ezt a súlyt minél kevésbé növelje a táska üres tömege. Egy 2004. évi miniszteri rendelet [1] szerint az alsó osztályokban az egy napra szükséges tankönyvek súlya nem haladhatja meg a 3 kg-t. Ehhez adódik még az iskolatáska üres tömege is., ami kedvező esetben 1-1,5 kg-nál nem több.

5. A kialakítása legyen strapabíró!

Egy iskolatáskát általában nem egy évre veszünk. Ezért fontos, hogy a használat során őrizze meg az alakját, a sarkait (főleg az alján) műanyag védőelemek erősítsék. Ez utóbbi a táska földre állítását is segíti, megakadályozva a könnyű felborulást.

6. Belső rekeszek a rendért!

Bepakoláskor, de az iskolában előpakoláskor is nagy segítség, ha a gyermek a tankönyveit, füzeteit külön belső rekeszekbe tudja rendszerezni. Gondoljuk el, hogy naponta 2-3, felsőbb osztályokban akár 4-5 tantárgyra való könyvet, munkafüzetet és füzetet fognak magukkal hordani, aminek az átlátható rendszerezése a rend feltétele.

7. Külső zseb az italnak!

Amikor egyszer az egyik gyerekem itala eláztatta a füzeteit, azóta én csak olyan iskolatáskát vásárolok, aminek külön külső italtároló zsebe van. Ebbe akár egy alma, egy mandarin vagy egy banán is könnyedén elfér, könnyen hozzáférhetővé, de a tankönyvektől mégis szeparált módon.

8. Biztonság az utakon!

A kiválasztott táskán vásárlás előtt nézzük meg, hogy van-e fényvisszaverő csík vagy macskaszem! A téli hónapokban korán fog már sötétedni, így ez elengedhetetlen! Az Ergobag iskolatáskák többszörösen fel vannak szerelve fényvisszaverő csíkokkal!

9. Eső és hó elleni védelem

A táskát vízállóság szempontjából is vizsgáljuk meg! Fontos, hogy a teteje jól záródjon, ne vezesse be sem hátul, sem oldalt a vizet a táska belsejébe. Készülhet a táska vízálló anyagból, sok esetben még egy esővédő ponyva is húzható rá.

10. És persze a gyermekünknek is tetsszen!

Az iskolatáska több éven keresztül gyermekünk mindennapi viselete lesz, ezért fontos, hogy szeresse azt. Olyan színt és olyan grafikát válasszunk, ami nem fog egy év alatt kimenni a divatból, és ami segíti gyermekünket is abban, hogy szeresse az iskolát! Az Ergobag iskolatáskák levehető matricái könnyedén kicserélhető, ha gyermekünk megunja az évekkel ezelőtt választott design. További iskolatáska matrica lehetőségek itt>>

( Lurkovilag.hu cikk alapján)